4+1 érv a nyújtható fólia mellett

A termékek épségének megőrzésében kiemelkedő szerepe van a felhasznált csomagolóanyagnak. A csomagolástechnikai módnak kifogástalannak kell lennie ahhoz, hogy ne sérüljön az áru szállítás és rakodás közben sem. A nyújtható fólia, azaz stretchfólia tökéletes választás lehet amennyiben egy strapabíró, megbízható és ellenálló anyagot keres termékei épségének megóvására.

Olvasson tovább és tudjon meg többet a nyújtható fólia legelőnyösebb tulajdonságairól!

Mit érdemes tudni a nyújtható fóliáról?

A nyújtható fólia vagy másnéven stretchfólia egy olyan polietilénből készült csomagolóanyag, amely nem kifejezetten a termék csomagolására, hanem az áru rögzítésére és biztonságos szállításának kivitelezésére szolgál. A raklapon lévő termékek stabilizálásával óvja az árut a külső környezeti és mechanikai hatásoktól és sérülésektől. 

A nyújtható fólia legnagyobb előnye, hogy árukat tartalmazó raklap köré tekerve 300%-os megnyúlásra képes, így a raklap köré feszülve - az összehúzó erejének köszönhetően erőteljes rögzítésre és védelemre képes. Így sem szállítás, sem pedig rakodás közben nem érheti sérülés a termékeket. 

A nyújtható fólia típusai

Nyújtható fóliák tekintetében megkülönböztethetjük a gépi és a kézi stretchfóliát, melynek lényegbeli különbsége annak felhordásában rejlik. A kézi stretchfólia elsősorban kisebb csomagolási feladatok maradéktalan ellátására képes, így kézzel történő felhordásra alkalmas. Ezzel szemben a gépi stretchfólia felhordására gépi közreműködésre van szükség. A gépi nyújtható fólia nagyobb csomagolási feladatoknál alkalmazható. 

Különböző gépi stretchfólia típusok léteznek, mint a fújt stretchfólia, valamint az öntött stretchfólia. Míg az előbbi esetében a polietilén granulátumot buborékokba fújják, majd lapokká alakítva hengerelik a fóliát. Addig az utóbbi esetben az alapanyagot egy hűtött hengersoron keresztül vezetik át, nyújtják annak érdekében, hogy megszilárduljon a fólia. 

4+1 érv a nyújtható fólia mellett

Melyek azok a tulajdonságok, amelyeknek köszönhetően a nyújtható fólia tökéletes csomagolástechnikai eszköze lehet az áru szállításának és raktározásának? Íme a legfontosabb érvek, amelyek a stretchfólia mellett szólnak:

  1. Maximális védelem a környezeti és a mechanikai hatásokkal szemben. 
    A nyújtható fólia védelmet nyújt az olyan környezeti hatásokkal szemben, mint az eső vagy a szél, továbbá a mechanikai sérülésekkel szemben is ellenállóbbá teszi az árukat. Csökkenti a porral és kosszal való szennyeződésének lehetőségét. 

  2. Környezetvédelmi szempontból is kifogásolhatatlanA nyújtható fólia szelektíven gyűjthető, 100%-ban újrahasznosítható a papírcséve, amin a fóliát tárolták újból felhasználható. Ennek tekintetében fenntartható csomagolási módnak tekinthető. 

  3. Sokszínűen felhasználható
    A nyújtható fólia tulajdonságainak köszönhetően nem csak kifejezetten a hasábalakú áruk becsomagolására hivatott, hanem rugalmasságából kifolyólag sokoldalúan felhasználható - akár rendhagyó alakkal rendelkező termékek esetében is. 

  4. Alacsonyabb lesz a szállítás közbeni károk lehetősége
    A nyújtható fólia kellőképpen összeszorítja a raklapon lévő termékeket, így szállítás közben előforduló események hatására sem fognak sérülni, hiszen nem mozdulnak el. 

  5. Kifejezetten költéghatékony csomagolási módszer
    Más csomagolási megoldással ellentétben kifejezetten költséghatékony.


Szeretne többet megtudni a nyújtható fólia felhasználási területeiről? Keresse fel weboldalunkat, vagy forduljon bátran kollégáinkhoz még több információért!

További kérdések felmerülése esetén keressen bennünket bármely hétköznap 08-16.00 között az alábbi elérhetőségeink valamelyikén vagy az Önhöz legközelebb eső kirendeltségünkön!

Budapest, központi iroda, Ügyfélszolgálat

Tel.: 06-1/459-5080

E-mail: ajanlat@remenyi.hu


Pénzügy

Tel.: 06-1/459-5085

E-mail: szamlazas@remenyi.hu


Budapest szaküzlet

Tel.: 06-1/323-0831

E-mail: bolt@remenyi.hu


Megrendelés

Tel.: 06-1/459-5084

E-mail: megrendeles@remenyi.hu


Budapest, raktárbázis

Tel.: 06-20/214-9638

E-mail: raktar@remenyi.hu, megrendeles@remenyi.hu


Szervíz

Tel.: 06-20/214-6443

E-mail: service@remenyi.hu




Kattintson ide, és ismerje meg vidéki telephelyeink elérhetőségeit!