A légpárnás fólia felhasználásának 5 módja

Az áru védelmének minden esetben a legfontosabb tényezőnek szükséges lenni, mind annak szállítása, mind annak rakodása és tárolása esetében. A megfelelő védelemről pedig különböző csomagolástechnikai eszközöknek kell gondoskodniuk - mint a nagyfokú védelemre képes térkitöltő anyagnak: a légpárnás fóliának.

A légpárnás fólia sokak kedvence, hiszen a csomag biztosításán túl szórakoztató jelleggel is bír, elsődleges a stresszlevezetésben. Sikere azonban nemcsak élvezetes használatában rejlik, hanem eredményesen védi a terméket a legerőteljesebb mechanikai hatásoktól is. Melyek a légpárnás fólia felhasználásának legnépszerűbb területei? Olvasson tovább és tudjon meg többet!

A légpárnás fólia története

A légpárnás fólia, vagy másnéven buborékfólia az ötvenes években jelent meg, ám eleinte még nem a csomagolástechnikában kapott jelentőségteljes szerepet. Tervezői elsősorban a lakberendezésben kívánták kamatoztatni annak egyedülálló tulajdonságait és berobbani a lakberendezésbe a buborékfólia által képviselt egyedülálló háromdimenziós tapétájukkal. 

Ugyan falburkolatként megbukott, a csomagolástechnikai eszközök piacán maradandót alkotott. Létrejötte óta pedig semmit sem változott szerepe, ugyanannyira erőteljesen és hasonló formában van jelen a csomagolóiparban, mint korábban - ám ez is a tökéletes kialakítását jelzi.

A légpárnás fólia használatának előnyei

A légpárnás fólia legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy bármely méretű és kialakítású terméket biztonságosan körülölel, így még a kiemelkedően törékeny árukat is biztonságban tudhatja. A légpárnák nem engedik, hogy a termék közvetlen nyomásnak legyen kitéve, képesek tompítani a szállítás során a csomagra ható külső erőket - kiküszöbölik a rázkódás és ütődések okozta sérüléseket. A légpárnák lehetnek kisebb és nagyobb méretűek egyaránt, a választást a termék méretéhez szükséges igazítani.

A buborékfólia felhasználása

A légpárnás fóliából akár több réteget is a termék köré tekerhet a teljeskörű védelem biztosítása érdekében. Könnyű kezelhetősége még egyszerűbbé teszi az alkalmazását, hiszen egyszerűen méretre szabható és egy ragasztószalag segítségével a termék köré rögzíthető. 

A buborékfólia akár újra is hasznosítható. Abban az esetben, ha az ember meg tudja állni azt, hogy ne nyomkodja ki a kis légzsákokat, akkor a következő csomagküldésnél is kiváló szolgálatot fog tenni, hiszen kiemelkedően strapabíró csomagolástechnikai eszköz. 

A légpárnás fólia típusai

A légpárnás fóliának több fajtája ismert. Ma már antisztatikus változatot is választhat, amely kifejezetten kényelmes lehet abban az esetben, ha elektronikai termékekkel foglalkozik. Mindezen túl UV stabil ás nátronnal kasírozott típusát is megtalálhatja kínálatunkban. 

Légpárnás fóliával számtalan formában találkozhatunk, legyen szó kisebb - 10 mm-es nagyságú, vagy nagyobb - 30 mm-es buborékokkal rendelkező fóliáról. Lehet két-, és háromrétegű. Megvásárolhatja tekercsben, de akár tasakos kialakítással, vagy légfóliával bélelt borítékokban is elküldheti a kisebb, törékeny termékeket. 

A légpárnás fólia felhasználásának további 4 módja

Mindazonáltal, hogy a légpárnás fólia erőteljes védelmet nyújt a külső mechanikai hatásokkal szemben és még a törékeny árukat is megvédi a szállítás és a rakodás alkalmával kis súllyal rendelkezik, így nem növeli a szállítás költségeit sem. Mind a szállítási költségek alacsonyan tartása, mind a beszerzésre szánt összeg tekintetében költséghatékony. Ám ennél sokkal több is rejlik benne!

 

Mi másra használható fel a buborékfólia?

A csomagoláson és természetesen a stresszoldó, valamint szórakoztató voltán túl, számtalan más területen felhasználható ez a nagyszerű csomagolástechnikai eszköz

  1. Hőszigetelés

Hőszigetelő hatásának köszönhetően a buborékfólia a téli hónapokban kiváló szolgálatot tesz olyan otthonokban, ahol a régi nyílászárók már nem szigetelnek kellő hatékonysággal. A kritikus pontokra erősítve a légfólia bent tartja a meleget, míg kint a hideget, így csökkentve a fűtésszámlát és növelve a komfortérzetet. Hasonlóképpen funkciónál kültéren is, így kinti kutyaólat is tökéletesen és költséghatékonyan le lehet szigetelni segítségével.  

  1. Fagytalanítás

Ugyanezen tulajdonságának köszönhetően az autó szélvédőjének befagyása ellen is védelmet nyújt. Abban az esetben, ha nem rendelkezik fedett parkolóval és autójával télen is az utcán kell megállnia, akkor ragasszon tapadókorongok segítségével légfóliát belülről a szélvédőre, hogy megóvja az üveget a fagytól. 

  1. Állapotmegőrzés

Ruhák állapotának megőrzésére is felhasználható a légpárnás fólia, hiszen a használaton kívüli cipőket egy fóliahenger segítségével ki lehet tömni annak érdekében, hogy megőrizzék formájukat a szekrénybe téve is. A fogast is be lehet vonni ezzel az anyaggal annak érdekében, hogy elkerülje a ráakasztott ruhadarabok gyűrődését.

  1. Hűtés

A gyorsfagyasztott ételek esetében is előnyére válhat, amennyiben vásárlásnál is magánál tart egy kisebb méretű légpárnás fóliát. A bevásárlótáskába helyezve hidegen tartja a fagyasztott termékeket és még melegben is megóvja a gyors felolvadástól.

Az igényeket és a kihívásokat ismerve tisztában vagyunk a csomagolástechnikai eszközökkel szemben felállított elvárásokkal, így saját termékeinkkel kapcsolatban is arra törekszünk, hogy a maximumot nyújtsuk.

Ismerje meg a saját gyártású légpárnás fóliánkat, amely kiemelkedő minőségének és strapabíró kialakításának köszönhetően teljeskörű védelmet nyújt termékei számára. Méretek tekintetében kifejezetten sokoldalú a választék - különböző szélességű, vastagságú és hosszúságú tekercsek közül válogathat az igényeinek megfelelően. 

További kérdések felmerülése esetén keressen bennünket bármely hétköznap 08-16.00 között az alábbi elérhetőségeink valamelyikén vagy az Önhöz legközelebb eső kirendeltségünkön!

Budapest, központi iroda, Ügyfélszolgálat

Tel.: 06-1/459-5080

E-mail: ajanlat@remenyi.hu


Pénzügy

Tel.: 06-1/459-5085

E-mail: szamlazas@remenyi.hu


Budapest szaküzlet

Tel.: 06-1/323-0831

E-mail: bolt@remenyi.hu


Megrendelés

Tel.: 06-1/459-5084

E-mail: megrendeles@remenyi.hu


Budapest, raktárbázis

Tel.: 06-20/214-9638

E-mail: raktar@remenyi.hu, megrendeles@remenyi.hu


Szervíz

Tel.: 06-20/214-6443

E-mail: service@remenyi.hu




Kattintson ide, és ismerje meg vidéki telephelyeink elérhetőségeit!