Térkitöltő anyag, térkitöltő fólia

A csomagolástechnikában elengedhetetlen a megfelelő típusú, minőségű és mennyiségű térkitöltő anyag használata - a csomag tartalmának biztosítása érdekében. Csomagküldéskor számtalan hatás érheti a terméket míg eljut egészen a címzett ajtajáig. 

A szállítás, a rakodás, a tárolás és szortírozás alkalmával történhetnek apró sérülések, amelyeket sajnos feladóként nem tud befolyásolni. Megfelelő csomagolóanyag kiválasztásával azonban sokat tehet azért, hogy elkerülje az ilyen jellegű károkat.

A térkitöltő anyagok hasznossága

A minőségi és strapabíró térkitöltő anyagok gondoskodnak a termékek nagyfokú védelméről - nemcsak az általános, hanem a fokozottan törékeny termékek esetében is erőteljes védelmet nyújtanak a külső hatásokkal szemben - amennyiben a csomag speciális jellemzőihez legideálisabb lehetőséget választja.

Milyen térkitöltő anyagok léteznek?

Manapság már számtalan csomagolóanyag közül válogathat a piacon, azonban mindegyiknek megvannak a maga jellegzetességei, melyeket érdemes figyelembe venni a termék törékenységéhez, alakjához, anyagához, méretéhez, valamint súlyához igazítva. 

Milyen térkitöltő anyagot alkalmazzon? Mi a használatbeli különbség a térkitöltő anyag és a térkitöltő fólia között? Olvassa el bejegyzésünket és tudjon meg többet!

Térkitöltő chips

Térkitöltők tekintetében kifejezetten nagy népszerűségnek örvend a térkitöltő chips, amely freonmentes, polisztirol alapú, S alakban görbülő, ömleszthető anyag. Könnyen adagolható és teljes mértékben körülveszi a terméket.

Kis tömegének köszönhetően nem okoz plusz költséget a csomagküldő számára. A chipsek környezettudatosan alkalmazhatók, hiszen mindaddig, míg el nem hagyja az ember, addig újrahasznosíthatók. A termék biztonságának tekintetében közepes védelmet nyújt, így a kiemelkedően törékeny tárgyak esetében érdemes ötvözni más térkitöltő anyaggal - például légpárnás fóliával. 

Környezettudatos csomagolás

Kínálatunkban megtalálhatja a biológiailag lebomló, kukoricakeményítőből készült térkitöltő chipset is - melyet sárga színe különböztet meg a hagyományos chipstől. Így abban az esetben, ha nem kívánja újrahasznosítani, akkor sem kell aggódnia az Ön által okozott környezeti terhelés nagyságától.

AIRmove és AIRplus fólia

Az AIRmove vagy AIRplus levegővel felfújt fólia szintén alacsony tömeggel, ám annál nagyobb hatékonysággal rendelkezik a termék védelmének tekintetében. Az AIRmove fólia több típusa is ismert - Void, Bubble és Cushion fantázianévre hallgatnak, amelyek az alakjukat és a kialakításukat sejteti. Szélesség tekintetében 200 és 400 mm-es változatban kapható, míg nagyságát befolyásolja a perforáció - így 1, 16 vagy 29 párna/lap kiszerelésben vásárolható.

A térkitöltő fólia szorosan körülveszi a terméket, stabilan illeszkedik hozzá, így a törékeny áruk tekintetében is védelmet nyújt, megakadályozza a dobozon belüli csúszkálást. Fontos megjegyezni, hogy a fólia felfújásához szükség van a hozzá tartozó gépre is. 

Habosított tasak

A habosított tasak egy olyan térkitöltő anyag, amely biztosítja a nagy értékű termékek védelmét, hiszen ez egy kifejezetten magasfokú termékvédelemre kialakított csomagolástechnikai megoldás. A tasak képes felvenni a termék formáját és a benne lévő hab még a legerőteljesebb ütéseket is felfogja. Egyszerűen, gyorsan, valamint kényelmesen használható, alkalmazásához nincs szükség gépi erőre sem.

Méhsejtcellás csomagolópapír

A légpárnás fólia környezettudatos utódja a méhsejtcellás csomagolópapír, amely egyedülálló kialakításának köszönhetően biztosít nagyfokú védelmet. A papír maximális megnyújtásával egy háromdimenziós szerkezetet - méhsejt alakú hálózatot kapunk. 

Különleges kialakítás, különleges védelem

Végső soron a papír egy sokkal erőteljesebb formában gondoskodik a termékek biztonságáról. Ez a térkitöltő anyag nagyfokú védelmet nyújt a törékeny tárgyak számára is, hiszen egy úgynevezett deformációs zónát alkot a termék körül megóvva azt a külső hatásoktól. 

Társított fólia

Nagyon érzékeny, vagy rozsdásodásra hajlamos termékek esetében ajánlott a társított fóliák alkalmazása. Elsősorban tengerentúli szállítás esetében tesz kiváló szolgálatot, hiszen védi a terméket olyan szélsőséges hatásoktól, mint a magas páratartalom vagy a tengeri sós víz. Méret tekintetében 3 különböző típus közül választhat: megvásárolhatja az 1000, 1250 vagy 1500 mm szélességgel rendelkező tekercset.

Térkitöltő anyag vagy térkitöltő fólia?

A térkitöltő anyag és a térkitöltő fóliát egyaránt biztosíthatja a termék védelmét, a legfontosabb, hogy mindig a termék jellegzetességéhez illőt válasszon. A felsorolás alapján megtudhatta, hogy érdemes felmérni a küldeni kívánt termék méretét, formáját, anyagát és törékenységét ahhoz, hogy megtalálja a tökéletes védelmet nyújtó csomagolóanyagot. 


Segítségre van szüksége? Forduljon bátran szakértői csapatunkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

További kérdések felmerülése esetén keressen bennünket bármely hétköznap 08-16.00 között az alábbi elérhetőségeink valamelyikén vagy az Önhöz legközelebb eső kirendeltségünkön!

Budapest, központi iroda, Ügyfélszolgálat

Tel.: 06-1/459-5080

E-mail: ajanlat@remenyi.hu


Pénzügy

Tel.: 06-1/459-5085

E-mail: szamlazas@remenyi.hu


Budapest szaküzlet

Tel.: 06-1/323-0831

E-mail: bolt@remenyi.hu


Megrendelés

Tel.: 06-1/459-5084

E-mail: megrendeles@remenyi.hu


Budapest, raktárbázis

Tel.: 06-20/214-9638

E-mail: raktar@remenyi.hu, megrendeles@remenyi.hu


Szervíz

Tel.: 06-20/214-6443

E-mail: service@remenyi.hu




Kattintson ide, és ismerje meg vidéki telephelyeink elérhetőségeit!